Novice

< nazaj

Jubilejno skupščino, ob 50 obletnici FIFPro, gostil Amsterdam

Datum: 13.12.2015
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, je tako kot vsako leto, tudi letos ob zaključku leta organiziralo redno letno skupščino, ki jo obišče preko 150 delegatov, predstavnikov več kot 60 držav sveta. Tokratni dogodek je bil nekaj posebnega, saj FIFPro v letošnjem letu praznuje 50 obletnico svojega obstoja. Prav zato so večdnevni dogodek organizirali v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je sedež te organizacije. 
 
Vsebinsko bogat dvodnevni program, je bil poleg za skupščino obveznih vsebin, povezanih z delovanjem FIFPro, usmerjen predvsem v predstavitve trenutno najbolj aktualnih tematik na področju nogometa. Tako so bile poleg vsebinskih in finančnih poročil predstavljene tudi aktivnosti na področju transfernega sistema in vsebine povezane s pritožbo, ki jo je na Evropsko komisijo vložil FIFPro; pa z novimi komunikacijski prijemi, s pomočjo katerih bo FIFPro še okrepil svojo podobo v javnosti ter spodbudil mlajše generacije nogometašev k solidarnosti in večji podpori pri zagovarjanju osnovnih pravic profesionalnih nogometašev; nacionalno neodvisno arbitražo; izobraževalnimi programi; sistemom poročanja o delovanju sindikatov MDAS; aktivnostmi svetovnega sindikata športnikov ”UNI World Athletes”; aktivnostmi na področju ženskega nogometa in združevanja profesionalnih nogometašic v sindikate; raziskavami na področju zdravja profesionalnih nogometašev, itn.
 
Dvodnevnemu programu skupščine bo v okviru naznanitve 50 let delovanja FIFPro, v začetku tedna sledila konferenca na temo športnega prava, kjer bodo poleg držav članic FIFPro, prisotni najbolj ugledni predavatelji in gostje omenjenega področja, ki so s svojimi zgodbami tako ali drugače zaznamovali zgodovino nogometa ter športa nasploh. Predstavnikom sindikata SPINS se bodo na omenjem dogodku pridružili gostje iz Slovenije, med katerimi bo tudi eden najbolj prepoznavnih in spoštovanih pravnih strokovnjakov, dr. Marko Ilešič, sodnik sodišča Evropske unije v Luksemburgu.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji