Novice

< nazaj

Botonjić najboljši nogometaš FIFPro Tournament 2011 Eastern Europe

Datum: 17.7.2011

Kljub rezultatsko gledano neuspešnemu turnirju za slovenske igralce brez pogodb so na prvem turnirju za vzhodno Evropo, FIFPro Tournament Eastern Europe 2011, v Solunu, Slovenci na stadionu FC Arisa pustili veliko klicajev v beležkah oglednikov iz vse Evrope.

Poleg agentov iz Grčije, Bolgarije, Španije in Izraela je bil Damir Botonjič največkrat zapisano ime med trenerji udeleženk turnirja, ki so vratarja slovenske selekcije izbrali za najboljšega igralca turnirja. Na terenu pa so poleg Botonjića blesteli predvsem igralci zvezne vrste, tako je Zoran Zeljkovič pristal na seznamu ruskega mogotca in le še vprašanje časa je kdaj bo “Zoki” odpotoval na dolgo pot. Leva stran je navdušila Bolgare in Grke, zato ni čuedno, da sta Suad Grabus ter Leon Panikvar zelo blizu prestopa. Leon se je takoj po turnirju podal v Ukrajino na pogajanja z novimi delodajalci.

Mladi vezist Sašo Ogrič je bil oblegan s strani izraelskih predstavnikov in bo prav tako kaj kmalu dobil klic ter letasko vozovnico. Tudi drugi vratar ekipe SPINS, mladi Domen Božjak, ki je zbral vrečino nastopov v zadnjih dveh sezonah za NK Primorje, bo po vsej verjetnosti kariero nadeljaval v Španiji, medtem ko so se za nekdanjega igralca Domžal, Naceta Kosmača, prav tako zagreli ogledniki bolgarskih in grških klubov.

Ker se je istočasno v Solunu odvijal tudi kongres FIFPro, si je tekmo ogledalo 40 predstavnikov sindikatov iz cele Evrope in tako je Mark Božič navdušil predsednika hrvaškega sindikata Daria Šimića. Visokorasli vezisti Grabič, Žinko in Ćoralić pa so bili zaimivi predvsem grškim ter ciprskim oglednikom in močno si želimo, da bo kateri od njih kariero nadaljeval na južnem delu Evrope.

Naj omenimo še to, da sta tik pred turnirjem Patrik Bordon in Nejc Skubic našla nove delodajalce v vzhodnem delu Evrope. Nejc Skubic je podpisal štiriletno pogodbo za klub, ki bo v letošnji sezoni igral v ligi prvakov.

Kljub slabši uvrstitvi na turnirju pa so bili slovenci v veliki večini sami na seznamih agentov, poleg agentov pa so bili naši nogomegtaši ves čas turnirja pod budnim ekipe Š-TV, ki je prav zaradi igralcev brez pogodb prišla v Solun in verjamemo, da bomo lahko videli izredno zanimive prispevke na naši najbolj športni televiziji.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji