Novice

< nazaj

Konferenca o socialnem dialogu tokrat na Poljskem

Datum: 21.2.2008

Konferenci o socialnem dialogu v evropskem nogometu, ki jo že četrto leto zapored organizira FIFPro v sodelovanju z Evropsko komisijo, je tokrat v Varšavi gostoljubje nudil poljski sindikat nogometašev.

O pomembnosti dogodka, ki je bil namenjen predvsem srednje in vzhodno evropskim državam, torej tudi Sloveniji, je pričala prisotnost tako predsednika FIFPro Gerarda Moville ter predstavnikov UEFA, kot tudi predsednika Združenja profesionalnih evropskih lig (EPFL) Emanuela Maceda de Medeirosa.

Največ časa so sodelujoči posvetili problematiki implementacije minimalnih zahtev enotne pogodbe UEFA in FIFA ter modelu organiziranosti nacionalnih arbitraž v nogometu. Vzroke za sprejetje bele knjige EU o športu in posledice, ki jih bo le ta imela v prihodnosti za EU in za njene članice, je obrazložil predstavnik EU, prisotni pa so se podrobneje seznanili tudi s posameznimi določbami Memoranduma o sodelovanju med FIFPro in UEFA.

Na konferenci je svojo prisotnost potrdil tudi predsednik Združenja slovenskih nogometnih prvoligašev Branko Florjanič, ki pa je svojo udeležbo zaradi neodložljivih obveznosti zadnji trenutek odpovedal.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji