Novice

< nazaj

Tavares drugič najboljši nogometaš 1. SNL

Datum: 30.5.2011

Z najboljšim nogometašem v Sloveniji v zadnji tekmovalni sezoni po izboru članov SPINS smo naredili kratek intervju:

Marcos po enoletnem »premoru« je lovorika najboljšega igralca leta 2010/2011 v Sloveniji ponovno v tvojih rokah. Kaj ti pomeni ta naziv?
Zelo sem zadovoljen, ker sem bil izbran za najboljšega igralca v Sloveniji. Vsekakor mi to ne bi uspelo brez pomoči kluba, soigralcev in zvestih navijačev. Zadovoljen pa sem tudi zato, ker so zame glasovali kolegi, ki z menoj na vsaki tekmi garajo na igrišču, zato res hvala vsem, saj vem, da bolj prestižne nagrade od te ni.

Si se morda tudi zato, ker pišeš zgodovino slovenskega nogometa odločil ostati tudi po koncu kariere v Sloveniji.
(Smeh) Ne, ne. V Sloveniji, Mariboru se res odlično počutim in prav zato sem si tu kupil hišo. Otroci obiskujejo tu vrtec oziroma šolo, govorijo tekoče slovensko in Slovenija postaja moj dom, kjer bi rad živel tudi po koncu kariere.

Kako bo lovorika vplivala na tvoje novo nastalo društvo International Ministry Kairos Slovenija?
Menim, da zelo pozitivno, saj je bil namen ustanovitve društva prav z mojo prepoznavnostjo nekaj vrniti nazaj mariborskim navijačem in mestu Maribor, ki mi je res prirastel k srcu (International Ministry Kairos Slovenija je nevladna organizacija vernikov, katere člani so slovenski in tuji državljani. Zavzemajo se za socialno pravičnost in dobrodelnost, z željo po izboljšanju socialnih kazalnikov skupnosti. Pomagali bodo tujcem pri prilagajanju na novo okolje z učenjem slovenskega jezika in različnimi nasveti.).
Še enkrat bi se rad najlepše zahvalil vsem za izkazano podporo, ki mi bo dala še dodaten motiv v prihajajoči sezoni.


SPINS
foto:
Sportida

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji