Novice

< nazaj

Izbrana najboljša enajsterica nogometašev SPINS XI 2010/11

Datum: 30.5.2011

Slovenski nogometaši iz klubov 1. SNL, so v okviru glasovanja Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), že šesto leto zapored izbirali najboljšo enajsterico tekmovalne sezone 2010/2011, najboljšega nogometaša sezone 2010/2011 v Sloveniji in najboljše tri slovenske nogometaše pretekle sezone.

Pri glasovanju so sodelovali vsi nogometaši v 1. SNL. Največ glasov so seveda prejeli nogometaši, ki so s svojimi izjemnimi igrami in potezami navduševali ne le najbolj privrženih navijačev, temveč tudi njihove soigralce, tekmece in ljubitelje nogometne igre. Med najboljšimi enajstimi igralci je bil prostor za najboljšega vratarja, štiri branilce, tri zvezne igralce in tri napadalce. Kot zanimivost lahko povemo, da so bili trije nogometaši, kljub zamenjavi kluba, s strani svojih kolegov, ponovno izglasovani v ekipo najboljših enajst.

Za najboljšega vratarja je bil izbran član nogometnega kluba Luka Koper, Ermin Hasić. Najboljši branilci po mnenju nogometašev so bili: Aleksander Rajčević (NK Maribor), Sreten Sretenović (NK Olimpija), Mitja Viler (NK Maribor) in Boban Jović (NK Olimpija). Med zveznimi igralci so si največ glasov prislužili: Dare Vršič (NK Olimpija), Dejan Mezga (NK Maribor) in Konstantin Vassiljev (Luka Koper). Med najboljšimi tremi napadalci pa so se znašli: Marcos Tavares (NK Maribor), Milan Osterc (Luka Koper), Damir Pekič (NK Domžale).

Za najboljšega nogometaša sezone 2010/2011 v Sloveniji, je bil z veliko prednostjo izglasovan član nogometnega kluba Maribor, Marcos Tavares, s 27 % vseh glasov. To je, po letu premora, že druga njegova zmaga v tej kategoriji. Sledita mu nogometaš FC Luke Kopra , Konstantin Vassiljev z 9 % glasov in Dare Vršič, član NK Olimpija, z 8 % oddanih glasov.

Koga so igralci 1. SNL in 23 članov reprezentance izbrali za najboljšega slovenskega nogometaša sezone 2010/2011 pa bo razkrito predvidoma v mesecu novembru, ko bo SPINS skupaj s partnerji organiziral slavnostno prireditev, na kateri bodo vsi izbrani nogometaši dobili priznanja oziroma pokale.

Brošura SPINS XI

Spins
Grafika: Športnet

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji