Novice

< nazaj

Za primer trajne nesposobnosti igranja nogometa zavarovana tudi ženska A-nogometna reprezentanca

Datum: 11.1.2021
Sindikat SPINS je v partnerstvu z zavarovalno posredniško družbo Krik Aksum d.o.o. in družbo Price Forbes & Partners limited (Lloyd’s brokers) iz Londona, ob nogometaših 1. SNL, zavarovanje za trajno nezmožnost opravljanja poklica omogočil tudi članicam slovenske A-nogometne reprezentance. Namen produkta je 24 urna zaščita zavarovane osebe, za primer telesne poškodbe ali bolezni, ki povzroči trajno fizično nezmožnost poklicnega igranja nogometa.
 
Spomnimo, da sindikat SPINS sicer v celoti podpira reprezentantke pri prizadevanjih za izboljšanje pogojev pri nastopanju za reprezentanco, ki potekajo v dialogu z NZS. Prvo srečanje nogometašic z vodstvom NZS, bo zaradi ukrepov, ki so posledica pandemije virusa Covid-19 in želje reprezentatk, da se ga udeležijo v kar največjem številu, potekalo jutri preko videokonference.
 
V sindikatu SPINS sledimo mednarodnim smernicam, saj si že nekaj let aktivno prizadevamo izboljšati statusne pravice nogometašic v Sloveniji. S predstavnicama v upravnem odboru sindikata, si skupaj z deležniki v nogometu želimo izenačitve statusnih pravic in pogojev nastopanja za državno reprezentanco ter izboljšanje splošne obravnave in dojemanja ženskega nogometa v Sloveniji. Na mednarodni ravni se vzpostavljajo novi standardi zaposlovanja in zaščite pravic nogometašic, s skupnim ciljem zaščite in napredka ženskega nogometa. Medtem, ko se omenjeni standardi že uporabljajo za nogometaše, analize raziskav dokazujejo, da so še posebej pomembni za ženski nogomet, v trenutnih okoliščinah, ko se je življenje podredilo ukrepom zaradi pandemije virusa covid-19 pa so celo nujni.
 
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO pozdravlja prizadevanja nogometašic in nogometnih sindikatov, ki jih zastopajo in podpirajo pri iskanju rešitev za razvoj ženskega nogometa. Tudi svetovna nogometna zveza FIFA, njene konfederacije ter nacionalna združenja, so sprejeli strategijo ukrepov za razvoj ženskega nogometa in zaščito statusnih pravic nogometašic. 
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji