Novice

< nazaj

Pričetek treningov za igralce brez pogodb SPINS 2009

Datum: 19.6.2009

Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) bo tudi letos petič zapored organiziral priprave nogometašev brez pogodb in sodeloval na turnirju pod okriljem mednarodnega sindikata FIFPro. Tokrat se odpravljajo na mednarodni turnir, ki bo 11. in 12. julija v Cannesu. Cilj je kar največ igralcem najti nove klube.

Priprave se začnejo v ponedeljek, 22. junija, ob 9.30 na stadionu ŽAK v Ljubljani. Nogometaši, člani sindikata, ki so ostali brez klubskih pogodb in še čakajo na (novega) delodajalca, naj bi imeli petnajst treningov in pet pripravljalnih tekem s slovenskimi prvoligaši; dogovorjena je že prijateljska tekma z Interblockom, ki bo 27. junija. Navezali so stike še z Domžalami, Olimpijo in Koprom.

Nogometaše brez pogodb bo kot trener vodil osemintridesetletni Ljubljančan, petkratni slovenski članski reprezentant Dušan Kosič, ki se bo prvič preizkusil v tej vlogi. Na tem mestu je zamenjal Nihada Pejkovića, ki je na zadnjih dveh turnirjih lani na Nizozemskem in predlani na Portugalskem varovance obakrat pripeljal do drugega mesta.

Podaljšana roka nogometašev na Azurni obali bo Kristjan Markovič, uradni agent igralcev ekipe SPINS. V Franciji bo sicer nastopilo šest ekip, poleg Slovenije, še Francija, Nizozemska, Portugalska, Švica in Danska. V slovenskem moštvu se nadejajo ponovitve uspeha. Tokrat jim je žreb naklonil skupino B z gostitelji Francozi in Portugalci. V lanskem trenažnem procesu je s SPINS sodelovalo več kot 40 igralcev, dve leti prej pa 53.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji