Novice

< nazaj

Neuspešen sestanek s predstavniki NZS

Datum: 20.12.2007

Šele drugič v iztekajočem se letu, se je delovna skupina kolegija NZS, v prisotnosti predsednika ZNL, sestala s predstavniki SPINS, da bi dobili odgovore in rešitve na pobude in predloge SPINS.
Na žalost smo v sindikatu SPINS ugotovili, da se pogledi glavnih subjektov v slovenskem nogometu še v mnogočem razhajajo, predvsem glede pravic, do katerih bi morali biti po zgledu nogometno razvitih držav upravičeni slovenski nogometaši. Ne da bi se spuščali v posamezne 'sporne' zahteve sindikata, lahko zatrdimo, da največje jabolko spora v tem trenutku predstavljajo neupravičena nadomestila za prestope amaterjev.
Kot zgled in primer dobre prakse navajamo nedvoumno besedilo pred kratkim spremenjenega 14. člena hrvaškega Pravilnika o statusu igrača HNS, ki pravi:

"Kada je igrač amater prešao u drugi klub bez da je promijenio status, njegov bivši klub nema pravo na naknadu."

Če vemo, da na Hrvaškem trenutno ni aktivnih športnih sindikatov, se utemeljeno lahko vprašamo, kako to, da je hrvaška zveza sama spremenila sistem nadomestil za amaterje ter ali res obstaja kakšna razlika med slovenskimi in hrvaškimi amaterskimi nogometaši?

prenesi Pravilnik HNS ...

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji