Novice

< nazaj

SPINS na najbolj množičnem protestu slovenskih sindikatov od samostojnosti Slovenije

Datum: 17.11.2007

 Več deset tisoč članov slovenskih sindikatov (približno 70.000 ljudi) se je v soboto zbralo v Ljubljani, da bi protestiralo za večje delavske plače v Sloveniji, ki že nekaj let zaostajajo za gospodarsko rastjo in dobički gospodarskih družb. Protesta so se kot člani predsedstva ZSSS udeležili tudi predstavniki SŠS in SPINS, da bi opozorili na diskriminatoren položaj poklicnih športnikov v Sloveniji. Čeprav se je vodstvo SPINS in SŠS od imenovanja nove vlade pred več kot tremi leti, že večkrat sestalo s predstavniki različnih ministrstev ter predlagalo ustrezne rešitve, se ni, glede socialnega, davčnega, zdravstvenega in pokojninskega statusa, nič premaknilo na bolje.
Prav tako tudi športne zveze slovenskim športnikom prepočasi pripoznavajo pravice, ki so ostalim športnikom v EU popolnoma samoumevne.
Po novem letu so slovenski sindikati napovedali splošno stavko, če njihove zahteve ne bodo uslišane. Po sklepu skupščine SPINS se bodo tudi člani SPINS pridružili splošni stavki v znak nasprotovanja sistemu odškodnin za amaterje Nogometne zveze Slovenije, če le ta ne bo v kratkem spremenjen.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji