Novice

< nazaj

Slovenija v finalu turnirja FIFPro

Datum: 18.7.2008

Ekipa SPINS je z organizirano in tehnično dovršeno igro v prvi tekmi turnirja premagala selekcijo Švice z dve proti nič. Strelec prvega gola s prekrasnim strelom s petindvajsetih metrov je bil Senad Tiganj, usodo gostiteljev letošnjega evra pa je s prefinjenim strelom z glavo zapečatil Blaž Puc. Zmaga je še toliko bolj zaslužena, če vemo, da je Slovenija od desete minute igrala z igralcem manj.

Finale so si prizadevni slovenski nogometaši izborili z remijem z dve proti dve s Portugalsko. Strelca za Slovenijo sta bila tokrat ponovno Blaž Puc in s svojim prvencem nekdanji igralec Bele Krajine Milan Marič. Oba gola sta bila dosežena po domiselnih akcijah, v katerih je sodelovalo več kot pol ekipe. Slovenija je celo dvakrat vodila, zmago pa iz rok izpustila v zadnji minuti tekme po zmešnjavi v domačem kazenskem prostoru.

Portugalska in Švica sta se v uvodni tekmi turnirja razšli brez golov, zaradi česar je Slovenija osvojila prvo mesto v skupini. V finalu se bo pomerila z izkušeno ekipo Nizozemske, ki je v svoji skupini osvojila prvo mesto pred Francijo in selekcijo Skandinavije.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji