Novice

< nazaj

Konferenca o socialnem dialogu v nogometu v Budimpešti

Datum: 20.6.2007

Že četrto leto zapored je Evropska komisija podprla projekt FIFPro o socialnem dialogu, ki se je letos začel s sestankom 19. in 20. junija v Budimpešti. Srečanje je bilo namenjeno sindikatom in združenjem klubov iz držav vzhodne Evrope, prisotni pa so bili še visoki predstavniki UEFA in predsednik G14.

V razpravi je bil poudarek dan predvsem na implementacijo minimalnih zahtev standardne pogodbe, predlog statuta neodvisne arbitraže, še posebej pa na sprejetje kariernih skladov za poklicne športnike, kjer bo FIFPro nudil vso potrebno pomoč pri prizadevanjih pri pristojnih ministrstvih za spremembo zakonodaje posameznih držav.

Vsaka država je pripravila kratko predstavitev svojega delovanja ter trenutnih razmer in odnosov s predstavniki delodajalcev in nogometne zveze. Pri tem se je izkazalo, da je bila največjega napredka deležna Romunija, stanje pa je zelo slabo predvsem na Madžarskem in v Sloveniji. Slovenija je bila tudi edina država, kjer ni bilo nikogar s strani predstavnikov klubov, medtem ko sta se v primeru Poljske in Romunije zasedanja udeležila celo predsednika nogometnih zvez.

SPINS

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji