Novice

< nazaj

Ustanovni kongres evropske divizije FIFPro na Dunaju

Datum: 5.7.2007

V prisotnosti delegacije evropske krovne nogometne organizacije UEFA, na čelu z njenim predsednikom Michaelom Platinijem, so bili v Hotelu Hilton na Dunaju izvoljeni prvi organi evropske divizije FIFPro.

Predsednik je postal Phillipe Piat, ki je dobil več kot 90 % glasov, člani šestčlanskega izvršnega odbora pa so postali še Leonardo Grosso (Italija), Mick McGuire (Anglija), Rudi Novotny (Avstrija), Joaquim Evangelista (Portugalska) in Maria Tsigoni (Grčija). Začasni predsednik organizacije bo, do naslednjega kongresa FIFPro 22. novembra v Barceloni, Leonardo Grosso, saj Philippu Piatu takrat poteče mandat kot predsedniku FIFPro.

Kot nekdanji član francoskega in italijanskega sindikata, je častni gost Michael Platini v svojem govoru v celoti podprl prizadevanja nogometašev, združenih pod okriljem sindikatov in se zavzel za še tesnejše in učinkovitejše sodelovanje med UEFA in FIFPro.

Predsednik SPINS Dejan Stefanović je že predhodno predstavnike UEFA in vodstvo FIFPro obvestil o težavah, s katerimi se srečujejo nogometaši v slovenskem nogometu, v kratkem pogovoru s Platinijem pa je celo omenil možnost splošne stavke, do katere bi lahko prišlo, če NZS ne bo ugodila zahtevam SPINS. Predsednik UEFA je z vidnim začudenjem sprejel dejstvo, da imajo v Sloveniji med drugim vsi amaterji ob prestopih še vedno odškodnine, nato pa obljubil, da bo storil vse, kar je v njegovih močeh, da vodilne v NZS prepriča, da sprejmejo in upoštevajo osnovne standarde, ki so uveljavljeni v nogometu v ostalih država EU, vključno s polnim sodelovanjem predstavnikov SPINS.

SPINS

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji