Novice

< nazaj

Zmagoslavje ekipe SPINS je preprečil Giuseppe Signori

Datum: 22.7.2007

Po odličnih predstavah na vseh odigranih tekmah na tretjem turnirju FIFPro v Lizboni, je selekcija SPINS v finalu morala priznati premoč reprezentanci Italije, ki je zmagala z rezultatom 2:1.

Začetek je bil za Slovenijo obetaven, saj je bil za hitro vodstvo v prvem polčasu že tretjič na turnirju strelec Blaž Puc. Zahodni sosedje so se nato zbrali in do polčasa le izenačili iz enajstmetrovke. Tudi v drugem delu so bili Slovenci boljši tekmec, pripravili so si nekaj lepih priložnosti, a je bil italijanski čuvaj mreže nepremagljiv, najbolj se je izkazal po strelih Rakiča in Puca. Če ne daš, ponavadi dobiš, je nenapisano pravili v praksi potrdil Signori, ki je velemojstrsko zadel z razdalje 25-tih metrov. Toda najpomembnejše je vendarle spoznanje, da so se slovenski igralci predstavili v spodobni luči, kar bi moral biti zadosten razlog, da bodo nekateri v bližnji prihodnosti dobili nove delodajace.

Na uvodni sobotni preizkušnji so Slovenci v svoji skupini najprej z 2:0 ugnali Nizozemce, oba gola je dosegel Blaž Puc, izkazal se je tudi vratar Bojan Milič, ki je obranil neupravičeno dosojeno enajstmetrovko. Sledil je obračun z gostitelji, kjer se je ekipa pod vodstvom Nihada Pejkoviča vnovič izkazala in z golom Miha Klineta zmagala z 1:0. Spet je zablestel Bojan Milič, ki je preprečil gol iz enajstmetrovke.

V drugi skupini so bili v konkurenci Italije, Francije in Švice najboljši azzurri, ki so bili sinoči tekmec naših fantov v finalu.

Foto utrinki s turnirja FIFPro 2007

SPINS

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji