Novice

< nazaj

Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš

Datum: 27.10.2008

V glasovanju Mednarodne zveze poklicnih nogometašev (FIFPro), v kateri je sodelovalo 57.500 članov zveze, je zmagal 23-letni Portugalec Cristiano Ronaldo, nogometaš Manchester Uniteda, angleškega in evropskega prvaka, za katerega je lani dosegel 42 golov.

"Vsekakor je to ena najpomembnejših nagrad, ki sem jih dobil v dosedanji karieri. Če te za najboljšega na svetu razglasi anketa, v kateri je sodelovalo tako veliko število mojih kolegov, ki so gotovo največji poznavalci tega, kar se na igrišču dogaja, je to res veliko priznanje. Zahvalil bi se vsem, ki so v anketi sodelovali, poleg njih pa tudi soigralcem in drugim osebam iz Manchester Uniteda. Te imajo gotovo največ zaslug za moje lanske uspehe. Seveda pa ne smem pozabiti na reprezentančne kolege, družino in na vse, ki so me podpirali. Hvala sindikatu za to nagrado, hkrati pa tudi za vse, kar so dobrega storili za naš šport. In tega ni malo," je z nagrado zadovoljen Ronaldo.

Svoj prispevek k izboru so dodali tudi slovenski nogometaši, člani SPINS, ki so letos oddali preko 300 glasovnic.

Vsi zmagovalci ...
 

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

 • FIFPRO Europe: vložena tožba zoper FIFA
  17.6.2024

  FIFPRO Europe: vložena tožba zoper FIFA

  Pretekli teden je evropska divizija FIFPRO podprla svoja člana (UNFP in PFA) in vložila tožbo, v kateri predstavniki profesionalnih nogometašev izpodbijajo zakonitost odločitev FIFA.

 • ROGE25: ženski nogomet ima veliko priložnosti za razvoj
  27.5.2024

  ROGE25: ženski nogomet ima veliko priložnosti za razvoj

  Profesionalne nogometašice iz vse Evrope so se zbrale v Bilbau pred finalom UEFA Lige prvakinj za ženske, da bi izmenjale najboljše prakse in dobile vpogled v možnosti napredka ženskega nogometa, vse v okviru projekta Raising Our Game Europe 2025.

 • SPINS ponovno uspešen pri črpanju sredstev iz sklada FIFA
  9.2.2024

  SPINS ponovno uspešen pri črpanju sredstev iz sklada FIFA

  FIFA in FIFPRO sta 420 profesionalnim nogometašem namenila nadomestilo iz sklada FIFA, namenjenega nogometašem, ki so predvsem zaradi insolventnosti klubov ostali brez zagotovljenih pogodbenih obveznosti. Slovenskim nogometašem skupno 70.000 EUR.

 • Cape Town gostil generalno skupščino FIFPRO 2023
  4.12.2023

  Cape Town gostil generalno skupščino FIFPRO 2023

  Generalna skupščina FIFPRO 2023 je tokrat potekala v Cape Townu, v Južni Afriki. Na vsakoletnem dogodku so se zbrali delegati iz 66 pridruženih sindikatov in ostali deležniki iz sveta nogometa

 • Združeni narodi : dan enakega plačila in enakopravne obravnave
  18.9.2023

  Združeni narodi : dan enakega plačila in enakopravne obravnave

  Na dan enakega plačila svojo zavezanost k boju za enakopravnost, skupaj z nogometašicami po vsem svetu, potrjuje tudi svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO.

Sponzorji