Novice

< nazaj

SPINS podprl izgradnjo obeh stadionov v Ljubljani

Datum: 29.10.2008

Na novinarski konferenci v Ljubljani je vodstvo sindikata v imenu članov SPINS izrazilo podporo izgradnji oziroma prenovi obeh nogometnih stadionov v Ljubljani ter ponovno opozorilo na nujnost uvedbe enotnih pogodb.

Stadion za Bežigradom, ki je sedaj v večinski lasti podjetja predsednika NK Interblock Joca Pečečnika, bi moral ohraniti res le najosnovnejše značilnosti Plečnikove zapuščine, sicer pa bi moral postati zgled moderne športne infrastrukture ob upoštevanju vseh meril, ki jih zahtevata Mednarodna (FIFA) in Evropska nogometna zveza (UEFA).

V Ljubljani bosta v približno dveh letih zrasla dva nova stadiona, kar pa po mnenju vodstva sindikata ni nikakršno razsipništvo, saj bi glavno mesto države moralo imeti dva, če ne kar tri močne nogometne prvoligaše. Prevladuje celo mnenje, da bi objekt v Stožicah moral imeti več sedežev, kot jih je za zdaj načrtovanih (okoli 16.000). Takšna kapaciteta stadiona je po besedah predsednika SPINS Stefanoviča premajhna, saj se že v Mariboru pri tekmah državne reprezentance soočamo z izjemnim povpraševanjem in bistvenim primanjkljajem vstopnic. "Ob izgradnji novega stadiona v Stožicah SPINS žalosti tudi dejstvo, da ljubljanski župan Zoran Janković v nobenem trenutku ni vprašal za naše mnenje, niti nas ni povabil k razgrnitvi projektov ob začetku pripravljalnih del, kar je milo rečeno čudno, saj od nogometa živimo in bi naše mnenje morali upoštevati," je še dodal.

Na tiskovni konferenci je tekla beseda tudi o nujnosti uvedbe enotne pogodbe, kar potrjujejo zadnji dogodki v NK Celje, kjer so se po mnenju SPINS sklepale škodljive pogodbe tako za klub kot igralce. Ob tem je Stefanovič izpostavil zadnjo revizijsko sodbo vrhovnega sodišča, ki je pri določanju statusa samostojne novinarke presodilo, da ima status samostojnega novinarja enake pravice, kot bi jih imel novinar v rednem delovnem razmerju. Posledično bi sodbo lahko uporabilo tudi pri tistih, ki imajo status samostojnega športnika.

Druženje z novinarji se je končalo z informacijo, da se bo sindikat na rednem kongresu FIFPro v Santiago de Chilu, zavzel za takojšnjo uvedbo neodvisnih arbitraž v nogometnih zvezah in ligah v državah, ki so članice mednarodnega sindikata FIFPro.

SPINS

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji