Novice

< nazaj

Kongres FIFPro v Bukarešti za države Vzhodne Evrope

Datum: 11.12.2006

Sindikat romunskih nogometašev AFAN je v Bukarešti gostil prvo konferenco FIFPro za države članice v ti. Vzhodni Evropi, v skupino katerih poleg Slovenije, FIFPro uvršča tudi Grčijo, Ciper, Madžarsko, Poljsko, Rusijo, Ukrajino in seveda Romunijo. Poleg osmih članic FIFPro so zasedanju prvič prisostvovali predstavniki nogometašev iz držav Vzhodne Evrope, v katerih je sindikalno gibanje še v povojih oziroma sindikatov nogometašev še nimajo, se pa v kratkem želijo organizirati tudi na takšen način. Zasedanje je bilo zato v prvi vrsti namenjeno izmenjavi mnenj in izkušenj, ki so si jih članice FIFPro nabrale v svojem dosedanjem delovanju ter iskanju rešitev za čimprejšnjo uveljavitev sindikatov nogometašev v državah, kjer tradicionalno sindikatov v športu in nogometu sploh niso poznali. Med udeleženkami zasedanja so bile poleg Moldavije in Bolgarije, zastopane tudi nekdanje republike Jugoslavije, kot so Hrvaška, Črna Gora , Makedonija in Srbija, ki jo je na primer zastopal udeleženec svetovnega prvenstva 1974 Stanislav Karasi. Sindikat SPINS je pri ustanovitvi že izdatno pomagal hrvaškemu sindikatu, na voljo pa bo tudi vsem ostalim sindikatom, ki si v čimkrajšem času želijo postati članice FIFPro. (na sliki skupaj predstavniki nekdanjih republik Jugoslavije)

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji