Novice

< nazaj

SŠS na delovnem obisku pri ministru Zveru

Datum: 7.12.2006

 Minister za šolstvo in šport Milan Zver se je danes srečal s predstavniki Sindikata športnikov Slovenije (SŠS). Predsednik sindikata Dejan Stefanovič ter člana upravnega odbora SŠS Andrej Pohar in Gregor Cvijič so ministra seznanili s težavami, s katerimi se srečujejo profesionalni in tudi ostali športniki v Sloveniji pri zagotavljanju svojih pravic in interesov v razmerju do delodajalcev, nacionalnih panožnih zvez in pri zagotavljanju socialne varnosti, predvsem po končani športni karieri. V SŠS so srečanje ocenili kot uspešno.

"Ministru Zveru smo predstavili tri pobude ter štiri predloge in veseli smo, da delimo skupna stališča. V sproščenem vzdušju smo predebatirali predloge in veseli nas, da obstaja skupni interes," je po sestanku dejal Stefanovič in poudaril: "Minister se z večino naših pobud strinja, nekje v 14 dneh pa bo tudi uradno odgovoril na naše predloge."
Pri SŠS so izpostavili, da še vedno ni rešeno vprašanje reprezentativnosti Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in SŠS, predstavili so pobudo za spremembo meril pri dodeljevanju sredstev pri razpisu Ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje delovanja "zvez in zavodov" ter pobudo za odpravo odškodnin za amaterske in poklicne športnike ob prestopih športnikov iz enega v drugo športno okolje in harmonizacijo s pravom EU.
V živahni razpravi so predstavniki ministrstva in sindikata skupaj razmišljali o vsebinah, ki bi jih bilo na tem področju še potrebno urediti, kot so predlog Zakona o poklicnem zavarovanju profesionalnih športnikov, predlog za ustanovitev Garancijskega sklada RS za športnike, predlog za ustanovitev Neodvisne športne arbitraže RS s polno pristojnostjo in jurisdikcijo ter predlog za ustanovitev Komisije RS za socialni dialog v športu.

Ministrstvo za šolstvo in šport ter SŠS sta v konstruktivnem dialogu prepoznala skupne cilje in se dogovorila za nadaljnje sodelovanje pri ustvarjanju čim ugodnejših razmer za delo in življenje športnikov. (STA)

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji