Novice

< nazaj

Sklenjeno partnerstvo med FIFPro in FIFA

Datum: 2.11.2006

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) in Mednarodna zveza nogometnih sindikatov (FIFPro) sta danes v Barceloni podpisala dogovor o sodelovanju pri reševanju najbolj perečih vprašanj v nogometu.Takoimenovani "memorandum razumevanja" sta na Barceloninem stadionu Nou Camp s strani FIFA in FIFPro podpisala njuna predsednika Sepp Blatter oziroma Philippe Piat. Obe strani sta med drugim sprejeli že nekatere sklepe in ob tem obljubili, da bosta s skupnimi močmi pristopili k hitrejšemu reševanju nesporazumov pri prestopih nogometašev v druge klube, da se bosta skupaj borili proti dopingu, koordinirala mednarodni tekmovalni koledar in naredila več v boju proti rasizmu na nogometnih igriščih. "Danes je zgodovinski dan za nogomet," je ob podpisu o sodelovanju s sindikatom dejal Blatter in dodal, da v piramidi nogometnih institucij velikokrat pozabimo na igralce, brez katerih ne bi bilo niti klubov, lig, zvez in mednarodnih organizacij. Blatter in Piat sta med drugim določila tudi tri vsakoletna srečanja, ki naj bi prispevala k boljšemu bodočemu sodelovanju, vsaka izmed obeh organizacij pa lahko odstopi oziroma se umakne od sprejetih dogovorov s trimesečnim odstopnim rokom.
Za SPINS, kot članico FIFPro, dogovor predstavlja ogromen korak naprej v urejanju odnosov v Sloveniji, saj bodo NZS in slovenski klubi zavezani neposredno in v celoti upoštevati zahteve, ki so zapisane v dogovoru. Med drugim, dogovor zajema obvezna neodvisna razsodišča v vseh članica FIFA in dosledno upoštevanje minimalnih zahtev v enotnih pogodbah med igralci in klubi, kar predstavlja tudi enega pomembnejših ciljev SPINS v Sloveniji.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji