Novice

< nazaj

Zapustil nas je Franček Jančar, veliki prijatelj slovenskih športnikov

Datum: 17.2.2007

 V četrtek zvečer je v 47. letu starosti v prometni nesreči tragično preminil Franc Jančar, sjajni fizioterapevt lendavskega nogometnega prvoligaša in eden od glavnih pobudnikov in nosilcev skupne akcije sindikatov SPINS, SŠS in ZSSS, GLAVE GOR (Rak - Ne zatiskaj si oči, pomagaj tudi ti).

Franček, kot smo ga vsi klicali, je bil pripravljen ustreči slehernemu športniku, vedno je nesebično pomagal in se razdajal za druge. Tudi takrat, ko mu je bilo najtežje, ko se je boril z zahrbtno boleznijo, ki jo je s fanatično voljo tudi premagal. Želel je, da o njej začnemo govoriti na glas, zaradi česar je tudi sodeloval pri humanitarni akciji slovenskih športnikov ozaveščanja javnosti o raku. Na svoji prekratki poklicni poti je bil dejaven v smučarski reprezentanci, v zadnjih dvanajstih letih pa je v največji meri pomagal prekmurskim nogometnim prvoligašem. Najprej Muri, nato Beltincem in na koncu še Nafti.

Vsi slovenski športniki ga bomo močno pogrešali.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji