Novice

< nazaj

SPINS XI: ZAČETEK GLASOVANJA ZA NAJBOLJŠE NOGOMETAŠE IN TRENERJA V JESENSKEM DELU SEZONE 2021/2022

Datum: 7.2.2022
S spletnim glasovanjem javnosti (navijačev), se je danes na spletni strani SPINS XI začel izbor za najboljšo enajsterico nogometašev 1. SNL (SPINS XI), za najboljšega nogometaša 1. SNL in najboljšega trenerja 1. SNL, prvo glasovanje pa velja za jesenski del prvenstva tekmovalne sezone 2021/2022 v Sloveniji. 

Izbor najboljšega nogometaša v Sloveniji s strani članov sindikata SPINS, se je prvič izvedel leta 2004, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. V izborih sindikata SPINS je vedno največjo težo predstavljalo mnenje in glas nogometašev, ki sposobnosti svojih kolegov vsak prvenstveni krog preverjajo neposredno na igriščih, enako pa velja tudi za trenerje. 
 
Do zaključka sezone 2021/2022 bo glasovanje potekalo vsak mesec in se zaključilo pred iztekom tekmovalne sezone, ko se bodo za končni izbor sešteli vsi glasovi. 
 
Javnost bo pri (prvem) izboru najboljših v jesenskem delu tekmovanja sodelovala do 14. 2. 2022, do 12.00 ure, medtem ko bodo nogometaši, trenerji in novinarji, svoj glas oddali v začetku prihajajočega tedna. Rezultati prvega glasovanja bodo objavljeni 14. 2. 2022.
 
V nadaljevanju posameznih mesečnih izborov bo glasove mogoče oddati med 1. in 10. dnem v vsakem mesecu. 
 
Tudi v letošnjem letu sodelujemo z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere bo v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA PRO trenersko usposobljenostjo.
 
Prav tako smo zopet k sodelovanju povabili novinarje športnih redakcij največjih medijskih hiš pri nas. V glasovanje so vključeni: RTV Slovenija, portal MMC, Val 202, Sportklub TV, POP TV, Kanal A, Planet TV, Sportal TSmedia, časopisna hiša Delo, Dnevnik, Večer, Ekipa24 in STA.

Preko prenovljene aplikacije SPINS XI posameznik izbira nogometaše in trenerje, ki so po njegovem mnenju v glasovalnem obdobju, na igrišču in ob njem, pokazali največ. Aplikacija po novem omogoča primerjavo med nogometaši, ob upoštevanju 42 različnih statističnih kazalcev iz baze podjetja InStat, ki jo za analize sposobnosti igralcev in igralnih sistemov uporablja velika večina nogometnih strokovnjakov v Sloveniji in tujini.

S klikom na grafiko lahko oddate svoj glas na:


 
V obdobju glasovanja lahko posameznik na SPINS XI svoj glas odda vsak dan, ostale skupine glasovalcev pa le enkrat preko posebne povezave, ki jo prejmejo po elektronski pošti oziroma v obliki sms sporočila.
 
Glasovanje za najboljšo enajsterico je možno v času glasovanja neposredno spremljati in sicer po posameznih skupinah glasovalcev, ki oddajo svoj glas. Vsi glasovi vseh skupin glasovalcev se prištejejo in razglasijo ob koncu vsakokratnega glasovanja.

Na tej povezavi si lahko preberete PRAVILA glasovanja.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji