Novice

< nazaj

WLF in FIFPRO deležnike v nogometu opozorila na pomembnost svojega obstoja

Datum: 2.2.2022
Svetovno združenje nogometnih lig WLF in Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO sta včeraj organizirala drugo uradno srečanje, na katerem so prisotni razpravljali o ključnih vprašanjih upravljanja politike na področju nogometa. Pri obeh organizacijah so bili med ostalimi prisotni delegati držav, kjer se nogomet igra na najvišji profesionalni ravni (Anglija, Španija, Francija, Italija, Portugalska, Rusija, ZDA, Mehika, Japonska in drugi).
 
Ena glavnih usmeritev sodelovanja organizacij je prizadevanje za vpeljavo novih standardov upravljanja, ki bodo socialne partnerje, odprtost, odgovornost in trajnost postavili v središče športa. Čeprav WLF in FIFPRO nista naravna zaveznika, pa sta kot nepogrešljiva deležnika v nogometu prepoznala potrebo po sodelovanju in skupnem oblikovanju prihodnosti. Takšna usmeritev izhaja predvsem iz izzivov, s katerimi se soočata obe organizaciji v okviru reševanja najaktualnejših vprašanj evropskega in svetovnega nogometa.
 
Organizaciji zagovarjata ohranjanje pravega ravnovesja med interesi klubov in igralcev, kar bo pripomoglo h krepitvi nogometa na vseh ravneh ter varovanju zdravja in dobrega počutja nogometašev. S tem, ko v središče razprav postavljata blaginjo domačih lig in njihovih klubov ter dobro počutje igralcev, želita WLF in FIFPRO postaviti upravljanje nogometa na demokratično in trajnostno osnovo. Prav tako sta enotni pri stališču, da mora svetovna nogometna zveza FIFA prepoznati nepogrešljivost in pomembnost nacionalnih lig ter klubov, ki s svojimi člani tvorijo osnovno celico delovanja profesionalnega nogometa. Z drugimi besedami sta organizaciji FIFA in njenemu predsedniku poslala jasno sporočilo, naperjeno proti predlogu novega koledarja mednarodnih tekmovanj FIFA, katerega izključni namen je kopičenje denarja.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji