Novice

< nazaj

Pobuda za sklepanje bilateralnih sporazumov z sosednjimi državami

Datum: 25.5.2004

Sindikat SPINS predlaga IO NZS, da preuči trenutno veljavna nadomestila za vzgojo mladih igralcev mlajših od 23 let, ki veljajo pri prestopu v tujino. Glede na dejstvo, da je po pravilniku FIFA o statusu in prestopih igralcev pri oblikovanju višine nadomestila potrebno upoštevati mnenje predstavnikov igralcev in glede na to, da smo se igralci v Sloveniji organizirali v sindikat, je potrebno na novo oblikovati višino nadomestila. Le ta je sedaj postavljena absolutno previsoko ter ne ustreza dejanskemu stanju (30.000 EUR).

Prestopi igralcev in nadomestila bo ena glavnih tem razgovora na okrogli mizi v Bruslju prihodnji teden, zato je nujno, da se tega posveta udeleži tudi predstavnik NZS.

Podajamo pa tudi pobudo, naj pristojni organ NZS preko sodelovanja z OKS prične s postopki za sklepanje bilateralnih sporazumov s sosednjimi državami glede statusa naših igralcev v tujini. Po veljavnih predpisih so vse stare članice EU uvedle moratorij na prost pretok delovne sile za nove države EU. To v praksi pomeni, da so naši igralci še vedno tretirani kot tujci. To neenakopravnost lahko rešimo le z bilateralnimi pogodbami med dvem nogometnima zvezama oziroma med dvema olimpijskima komitejema.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji