Novice

< nazaj

Glave gor

Datum: 11.10.2005

Nogometne tekme niso bile izbrane naključno, saj rak ne izbira in so se prvi primeri pojavili tudi med profesionalnimi športniki, nogometaši. SPINS in vsa onkološka društva so se zato odločili, da tudi oni javnost aktivneje obveščajo o tej bolezni- Onkološki inštitut, Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, Slovensko združenje za boj proti raku, Europa Donna, Fraj-an. Poleg njih so se akciji pridružili še Sindikat Športnikov Slovenije in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Tako so se v boju proti raku na pobudo SPINS prvič združila vsa onkološka društva v Sloveniji.

Na novinarski konferenci so o namenu, ciljih, in poteku akcije spregovorili predstavniki vseh sodelujočih. Dejan Stefanović, predsednik SPINS je ob tej priložnosti povedal, da je glavni cilj akcije z boleznijo seznaniti čim več ljudi, predstaviti načine pomoči in povrniti upanje rakavim bolnikom. Velik problem vidi v stigmatizaciji bolnikov z rakom, zato bodo s to akcijo skušali preseči stereotipe o tej bolezni in pozvati ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak bolnikom pomagajo. Rak namreč ni nalezljiv in ga je mogoče premagati, kar dokazuje več kot 50.000 ozdravljenih bolnikov. Organizatorji napovedujejo, da se bo akcija nadaljevala s sodelovanjem tudi drugih športnikov. Eden izmed pobudnikov akcije je tudiJaka Jakopič, profesionalni igralec nogometa, ki je raka preživel in se vrnil zopet na zelene poljane. Je aktiven član v Društvu onkoloških bolnikov Slovenije.

Na problematiko bodo opozarjali tiskani plakati, giganti in televizijski oglasi, ki so jih kreativno zasnovali v agenciji Imelda Ogilvy s sodelovanjem Studia Kerozin, fotografa Jožeta Suhadolnika in drugi.

Ostale novice

Sorodne novice

  • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
    19.12.2016

    Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

    V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

  • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
    4.8.2015

    Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

    Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

  • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
    22.10.2014

    Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

    Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

  • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
    15.10.2014

    Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

    Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

  • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
    10.10.2014

    Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

    V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji