Novice

< nazaj

XII. skupščina SPINS

Datum: 3.12.2019
V skladu s statutom SPINS je v ponedeljek 2. 12. 2019, predsednik sindikata Dejan Stefanović, sklical XII. redno skupščino sindikata. Skupščine se je udeležilo 33 predstavnikov nogometašev in trenerjev 1. ter 2. slovenske nogometne lige. 
 
Na sedežu sindikata SPINS in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je skupščina odločala o izjemno pomembnih vsebinah povezanih s pravnim statusom slovenskih trenerjev, razvojem statusnih pravic nogometašev in potrdila spremembe statuta sindikata, ki zdaj omogoča včlanjevanje ter sindikalno organiziranje trenerjem in vsem ostalim strokovnim delavcem v slovenskem nogometu.
 
Skupščino je z uvodnim pozdravom prisotnih otvoril predsednik sindikata Dejan Stefanović. Poseben pozdrav je namenil številčni udeležbi predstavnikov trenerjev 1. in 2. SNL, še posebej Bojanu Prašnikarju, Oliverju Bogatinovu in Matjažu Jakopiču, predstavniku ZNTS, ki so bili poleg dr. Zdenka Verdenika ter Simona Rožmana, kot člani delovne skupine močno vpeti v nastanek predloga standardne pogodbe za trenerje.
 
Po dnevnem redu je bil izvoljen nov Upravni odbor SPINS za sezono 2019/2020, kjer sta po novem statutu, poleg 10 nogometašev in njihovih namestnikov 1. SNL, dve mesti pripadli predstavnicam ženskega nogometa in dve mesti trenerjem. Prisotni so se v nadaljevanju opredeljevali do pomembnih vprašanj glede pravic članov, med drugim so potrdili predlog standardne pogodbe za poklicne trenerje in izhodišča za kolektivno pogodbo ter se strinjali z uvodbo prvega zavarovanja za primer trajne nesposobnosti za igranje nogometa, ki ga bodo deležni nogometaši v okviru članstva v sindikatu.
 
 

Ostale novice

Sorodne novice

  • XIV. SKUPŠČINA SPINS
    18.5.2023

    XIV. SKUPŠČINA SPINS

    14. redna skupščina sindikata SPINS je bila izvedena dne 15. 5. 2023 v Ljubljani, natančneje v hotelu Grand Plaza.

  • Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO
    18.11.2021

    Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

    Predsednik SPINS, Dejan Stefanović, izbran tudi v izvršni odbor evropske divizije FIFPRO.

  • Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021
    16.11.2021

    Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

    Prvič po letu 2019 so se člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, srečali v Parizu.

  • XIII. skupščina SPINS
    18.11.2020

    XIII. skupščina SPINS

    V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

  • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
    22.11.2019

    Vabilo na skupščino sindikata SPINS

    V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

Sponzorji